Multihead wegers

Geschikt voor het wegen van ijzerwaren en diverse stukgoederen. Solide ontwerp, zeer accuraat en snelheden tot 50 wegingen per minuut.

Terug naar IJzerwaren

Multihead weger voor ijzerwaren

Wilt u ijzerwaren of stukgoederen nauwkeurig en op hoge snelheid verpakken? Dan zijn onze multihead wegers de perfecte oplossing! De kenmerken van deze weegmachine zijn:

  Solide ontwerp met modulaire opbouw;
  Zeer nauwkeurig;
  Snelheden tot 50 wegingen per minuut;
  Hoog belastbare weegcellen, hierdoor geschikt voor het verwegen van zware onderdelen;
  Gebruiksvriendelijke bedieningsinterface;
  Standaard voorzien van de mogelijkheid voor een referentie weegschaal voor automatische invoer van stukgewicht;
  Per productmenu omstelbaar tussen gewicht- of telmodus (count by weight);

Standaard leveringsprogramma van onze multihead systemen 

Ons standaard leveringsprogramma bestaat uit:

Aan- en toevoersysteem
14-kops multihead weger
Vulmachine
Sluitsysteem

Verpakkingslijn-met-multihead-weger

Voor wie is de multihead weger geschikt? 

Onze multihead systemen zijn bij uitstek geschikt voor klanten die ijzerwaren en stukgoederen nauwkeurig en op hoge snelheid willen verpakken. Indien u lagere snelheden wenst, adviseren wij u te kiezen voor onze lineaire wegers.

Binnen ons standaard leveringsprogramma kunnen we ijzerwaren tot een lengte van 200 mm verwerken. Ook voor lange en hakende producten kan Altrimex voorzien in een passend toevoersysteem. Tot slot is de multihead in staat om de meest uiteenlopende stukgoederen, zoals snoep, noten of petfood voor de chemische- en voedingsmiddelensector te verwegen.

Hoe is de werking van de multihead weger? 

Vanuit de toevoerbunker en invoergoot wordt uw product automatisch getransporteerd naar de vibrerende middelschijf. Deze is voorzien van een instelbare voorweging waardoor het productniveau nauwkeurig kan worden bepaald. Voor de meest optimale werking is het van essentieel belang dat de producten goed worden gesepareerd en constant worden toegevoerd. Om dit te garanderen kan de invoergoot dubbel worden uitgevoerd zodat een optimale spreiding van de producten ontstaat.

Vervolgens doseert de middelschijf d.m.v. vibraties de producten gelijkmatig in de verschillende verdeelbakken, deze zijn voorzien van een eigen vibrerende toevoergoot met aan het einde een voorraadhopper. Wanneer het vooraf ingestelde gewicht bereikt is opent de afsluitklep en wordt het product doorgestort naar de weeghopper.

Het doel van iedere weging is om een gelijkmatige combinatie van de gewichten te verkrijgen, om deze reden wordt een multihead ook wel een combinatieweger genoemd. Na het vinden van de juiste combinatie worden de deelgewichten afgestort in de verzameltrechter en via de timinghopper als eindgewicht naar het vulstation gevoerd.

 

De multihead weger als hart van uw verpakkingslijn 

De multihead wegers worden voornamelijk ingezet in volledig geautomatiseerde verpakkingslijnen, waarbij de weger het hart van de lijn vormt. Altrimex kan voorzien in verschillende componenten waaronder:

 Aan- en toevoerbunker
 Dozen opzet- en sluitsystemen
 Richtmagneten, geschikt voor het uitgericht verpakken van uw product
 Checkwegers, voor een individuele controle van het gewicht en vulgraad
 Etiketteersystemen
 Palletiseermachine

Ook wanneer u uw product in plastic zakken wilt verpakken biedt Altrimex u de mogelijkheid om de multihead boven een horizontale of verticale zakverpakkingsmachine te plaatsen. Hierdoor worden de producten vanuit de timinghopper direct in de zakverpakkingsmachine gevoerd. Met al deze toepassingen creëert u een volledig automatische verpakkingsoplossing welke uw verpakkingsvraagstuk geheel beantwoord.

Zo ziet u, investeren in een Altrimex systeem is een verantwoorde investering voor de toekomst.

Meer informatie?
Hebben wij uw interesse gewekt en wilt u graag een vrijblijvend advies over onze mogelijkheden betreft uw product en capaciteit? Neem dan contact op met onze adviseur Twan van Gaal.