Lineaire weger

Geschikt voor het wegen van ijzerwaren en stukgoederen van 10 gram tot 25 kg. Robuust, accuraat en snelheden tot 12 wegingen per minuut.

Terug naar IJzerwaren

Lineaire weger voor ijzerwaren

Bent u op zoek naar een weegmachine voor ijzerwaren? Dan bent u bij Altrimex aan het juiste adres. Onze lineaire wegers zijn geschikt voor ijzerwaren en diverse soorten stukgoederen. De belangrijkste kenmerken van deze weger zijn:

  Uiterst solide ontwerp en opbouw;
  Accuraat en snelheden tot 12 wegingen per minuut;
  Alle toegepaste contactdelen zijn speciaal uitgelegd voor verwerking van ijzerwaren;
  Eenvoudige bediening;
  Door eenvoudige omstelling kunnen korte ombouwtijden worden gegarandeerd, hierdoor zeer geschikt voor het verwerken van kleinere batches;
  Eenvoudig uit te breiden van semi- naar volautomatisch verpakkingssysteem;
  Minimale onderhoudskosten door de toepassing van robuuste materialen.

Standaard leveringsprogramma van onze lineaire wegers

Lineaire wegers - Specificaties in tabel

Voor wie is de lineaire weger geschikt? 

Onze lineaire weegmachines zijn met name geschikt voor klanten die ijzerwaren in kleine productiehoeveelheden willen verpakken. Indien u op hogere snelheid wil verpakken, adviseren wij u te kiezen voor onze multiheadsystemen. Naast het verwerken van ijzerwaren zijn onze lineaire wegers ook geschikt voor stukgoederen, met name voor de chemische- of voedingsmiddelenindustrie. Voor elk product kan Altrimex u een specifieke oplossing bieden, rekening houdend met de verwerkingseigenschappen en vereiste hygiënenormen.

Binnen ons standaard leveringsprogramma kunnen we producten tot een lengte van 230mm verwerken. Heeft u scherpe of hakende producten? Ook dan zijn onze lineaire wegers uitermate geschikt door de toepassing van een speciale triltechniek. Bij verpakking van langwerpige producten zoals schroeven, bouten of spijkers kunnen onze lineaire wegers worden uitgevoerd met een richtmagneet waarmee uw producten uitgericht worden verpakt. Hiermee wordt, naast een voor het oog aantrekkelijke verpakking, een volumebesparing tot 40% gerealiseerd.

Hoe is de werking van de lineaire weger? 

Vanuit de toevoerbunker worden de producten automatisch toegevoerd naar de invoer trilgoot. Vervolgens worden de producten automatisch getransporteerd naar de grof- en de fijngoot, welke geplaatst zijn in een lineaire opstelling. Voor de meest optimale werking is het van essentieel belang dat de producten in de trilgoten goed worden gesepareerd en constant worden toegevoerd. Om dit te garanderen zijn de trilgoten voorzien van automatische voorweegsystemen waarmee het productniveau nauwkeurig kan worden ingeregeld.

Aan het einde van de grof- en de fijngoot bevinden zich beide afslagkleppen; De grof- en fijnklep. Hiermee wordt de doorvoer van het product naar het weeggedeelte gestopt. Gedurende de weegcyclus wordt de snelheid van de trilgoten automatisch naar beneden bijgesteld. Vervolgens worden, onafhankelijk van elkaar, de grof- en fijnklep gesloten. Na het sluiten van de fijnklep is het doelgewicht bereikt. Door de automatische self-learn modus van onze weger bent u verzekerd van de meest optimale snelheid en nauwkeurigheid. Tevens wordt hiermee de automatische na-dosering weggeregeld waardoor de cyclustijd zo minimaal mogelijk blijft.

 

Van stand alone weegmachine tot complete verpakkingslijn 

Waar bij een beginnende verpakkingsvraag een semi-automatische oplossing met een stand-alone lineaire weger de perfecte oplossing is, bestaat bij een toenemende productie de mogelijkheid om deze eenvoudig uit te breiden tot volautomatische verpakkingslijn. Dit kan door de toevoeging van een automatisch toe- en afvoersysteem. Tevens bestaat de mogelijkheid om etiketteer en controlesystemen, zoals checkweger en optische hoogtecontrole, in uw verpakkingslijn te integreren. Vanzelfsprekend hebben wij ook de specialistische kennis in huis om u te adviseren over een verdere verwerking van uw verpakkingen middels een automatische palletiseerinrichting.

Zo ziet u, investeren in een Altrimex systeem is een verantwoorde investering voor de toekomst.

Meer informatie?
Hebben wij uw interesse gewekt en wilt u graag een vrijblijvend advies over onze mogelijkheden betreft uw product en capaciteit? Neem dan contact op met onze adviseur Twan van Gaal.